Taze kakao meyveleri ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez hasat edilir.
Kakao hasadı, kakao ağacının meyvelerinin toplanması işlemidir. Bu meyveler, ağacın gövdesi ve dallarında büyür ve olgunlaştıklarında parlak renkli olurlar (genellikle sarı, turuncu veya kırmızı). Hasat genellikle elle yapılır, çünkü meyveler farklı zamanlarda olgunlaşır ve dikkatli bir şekilde toplanmaları gerekir.
Çekirdeğin ilk aromalarının algılandığı ayıklama işlemi pala yardımıyla yapılır. Taze kakao meyveleri ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez hasat edilir.
Kakao hasadı, kakao ağacının meyvelerinin toplanması işlemidir. Bu meyveler, ağacın gövdesi ve dallarında büyür ve olgunlaştıklarında parlak renkli olurlar (genellikle sarı, turuncu veya kırmızı). Hasat genellikle elle yapılır, çünkü meyveler farklı zamanlarda olgunlaşır ve dikkatli bir şekilde toplanmaları gerekir.
Fermantasyon: kakaonun aromasını ortaya çıkartmaya yarayan bir işlemdir.
Bu işlem genelde, ısıyı içerde tutan muz yapraklarıyla kaplı özel kaplarda gerçekleştirilir. Kakaonun tüm aromatik konsantrasyonunu belirleyen hassas bir süreçtir.
Fermantasyon sırasında tadılan notalar teyit edilir ve gerekirse ikinci bir fermantasyon uygulanır.
Bu işlem 4 ila 7 gün sürer.
Çekirdekler, elekler veya mekanik ayırıcılar kullanılarak boyutlarına göre sınıflandırılır. Büyük çekirdekler, daha küçük çekirdeklerden ayrılır. Bu, kavurma işlemi sırasında çekirdeklerin eşit şekilde kavrulmasını sağlar.
Küflü veya hasarlı çekirdeklerin ayıklama işlemidir.
Geri kalanlar ise çuvallara konularak çikolata fabrikalarına götürülür.
Bültenimize abone ol , bir sonraki alışverişinde %10 indirim kazan, özel kampanyalara ve daha birçok avantaja erişme fırsatı yakala!
© Copyright 2024 | 3chocolate – Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım: Maksat Bilişim – TPKmedya